U RS-u je besmisleno formirati antikorupcioni tim
Poslanik Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da je inicijativa o formiranju antikorupcionog tima besmislena aktivnost i da su neophodni rezovi i smjene kako bi Republika Srpska imala perspektivu
Tekst: A A ASDS
U RS-u je besmisleno formirati antikorupcioni tim

Objavljeno 12.04.2012 u 13:14

Poslanik Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da je inicijativa o formiranju antikorupcionog tima besmislena aktivnost i da su neophodni rezovi i smjene kako bi Republika Srpska imala perspektivu.

"Ministar koji krši zakon nije ministar, funkcioner koji je zadužio firmu nije funkcioner, direktor koji nema dobar bilans stanja i uspjeha nije direktor i to mora da važi u svim sistemima", rekao je Stevanić na konferenciji za novinare.

On je dodao da u "bijeloj knjizi" ove stranke piše da funkcioneri koji se imenuju moraju svojom imovinom da garantuju bilans stanja i uspjeha preduzeća.

Govoreći o stanju u "Željeznicama Republike Srpske", Stevandić je rekao da je to "programirani stečaj" prouzrokovan nagomilanom administracijom, te da nadležni nemaju sistemska rješenja za ovo preduzeće.

Poslanik SDS-a u parlamentu RS-a rekao je da je ova stranka predlagala rješenje i za boračku populaciju i penzionere po principu "drugog stuba osiguranja" napravljenog iz resursa koje ima RS.

Ocjenjujući stanje u banjalučkom Kliničkom centru, on je rekao da njegova rekonstrukcija nije rađena po prioritetima, te da je neophodno da se odvoje bolnički i vanbolnički pacijenti kako bi se održavala higijena.

Foto: Srna


(Srna/MOJportal)