15-godišnjoj supruzi čupao nokte i komade mesa, pa je 5 mjeseci držao zaključanu u WC-u!
Sahar Gul, 15-godišnja Afganistanka iz sjeverne provincije Baglan, udala se za 30-godišnjaka prije sedam mjeseci
Tekst: A A AAfganistanski pakao
15-godišnjoj supruzi čupao nokte i komade mesa, pa je 5 mjeseci držao zaključanu u WC-u!

Objavljeno 28.12.2011 u 20:08

Afganistanska policija spasila je 15-godišnju Sahar Gul koju je suprugova porodica pretukla i više od 5 mjeseci držala zatočenu u WC-u u podrumu jer se usprotivila njihovoj želji da se bavi prostitucijom, piše CNN.

Suprug je nesretnu djevojku zatvorio u podrum te je izgladnjivao, čupao joj nokte i kosu te joj kliještima otkidao komade mesa.

Afganistanska ju je policija na kraju ipak uspjela spasiti nakon što su roditelji nesretne djevojke prijavili njezin nestanak.

"Bila je pretučena, iščupali su joj nokte i ruka joj je bila slomljena", kazao je šef policije Fazel Rahman za AFP. Dodao je kako su uhapšene tri žene, uključujući i Saharinu svekrvu, ali suprug je uspio pobjeći.

"Djevojka je dovezena u bolnicu s ozbiljnim povredama i u stanju šoka. Imala je povrede po licu i nogama, a nokti lijeve ruke su joj iščupani', kazao je šef lokalne bolnice dr. Gul Mohammad Wardak.

Sahar Gul se udala za 30-godišnjaka prije sedam mjeseci.

Direktorica baglanskog ureda za ženska prava Rahima Zarifi, koja je upoznala Sahar, kaže da je djevojka bila u vrlo lošem zdravstvenom stanju.

Ističe da ovaj slučaj govori o lošem položaju žena u nekim dijelovima Afganistana, unatoč određenom napretku nakon pada talibana. Afganistanska nezavisna komisija za ljudska prava (AIHRC) prošle je godine zabilježila 2.700 slučajeva nasilja nad ženama, a samo u drugom tromjesečju ove godine 1026. 


(MOJportal)