Moje zdravlje Boginje ne stare

Može se stariti i bez negativnih posljedica, bez propadanja tijela

“Nakon razvoda, u kasnim 40-ima, i ja sam bila sam sigurna da je to kraj mog života. Da počinju razbolijevanja, opadanje fizičke snage, pad mentalnih sposobnosti, a ponajviše rušenje mog izgleda. I to me jako plašilo jer sam – bit ću iskrena – i ja poput mnogih žena vjerovala da moja sreća i zdravlje ovise o pronalasku savršenog partnera."

Mislila sam da ću, ako upoznam idealnog muškarca, i ja poput princeza iz Disneyeva crtića odjahati s njim u suton i moj će život postati savršen. Tako sam se trudila da postanem onakav tip žene kakav sam mislila da bi mogao zainteresovati muškarca kakvog sam željela.

Trebalo mi je dugo vremena da shvatim kako mi vanjske okolnosti ne mogu donijeti sreću; ni ravan trbuh, ni savršen muškarac – shvatila sam da sreća mora doći iz mene, iz mog mozga, o kojem ovisi kompletna moja biologija.

Shvatila sam da će se moje tijelo u zdravstvenom smislu ponašati upravo onako kako ću se ja osjećati, pa da će o tome ovisiti i to kako ću i kojom brzinom starjeti.

Brojna klinička istraživanja pokazala su da kad se grupa ljudi izdvoji iz svakodnevice i omogući im se život sličan onome kad su bili na životnom vrhuncu, već kroz nekoliko dana doživljavaju poboljšanje svih vitalnih funkcija, pa čak i smanjenje ili nestanak konkretnih zdravstvenih problema. Oni se doslovno fizički pomlađuju”.

tagovi

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš