Fudbal Opravdano

FK Novi Pazar istupio iz Prve lige Srbije

Upravni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar saopštio je danas da je na hitnoj sjednici donio jednoglasnu odluku o istupanju iz Prve lige Srbije.

Iz kluba ističu da ne žele da učestvuje “u potpuno neregularnom takmičenju sa unaprijed poznatim pobjednicima, u kojem odlučuju sudije po direktivama određenih ljudi i klubova”, prenosi Beta.

– Jučerašnja utakmica u Dobanovcima kap je koja je prelila čašu. Domaćin je bio bolji, ali ne bi došao do bodova da nije bilo pomoći sudija, za koje smo od prijatelja dobili informacije da dolaze po zadatku i da je utakmica unaprijed završena – navode u pazarskom prvoligašu.

Oni su ocijenili da se glavni sudija oglušio na skandiranje ratnom zločincu Ratku Mladiću.

– Sve to je dovoljan razlog da istupimo iz daljeg takmičenja, kako ne bismo uzaludno trošili novac grada. Očigledno je da ulaganje novca u srpski fudbal predstavlja potpuni promašaj i siguran gubitak. Vjerujemo da će Skupština našeg kluba na zasjedanju zakazanom za 8. decembar podržati ovu odluku i da će Novi Pazar napustiti takmičenje – dodaju Novopazarci.

Utakmica 15. kola Prve lige između Budućnosti i Novog Pazara završena je rezultatom 1:1, a gosti su najviše protestovali zbog jedanaesterca dosuđenog četiri minuta prije kraja.

Novi Pazar se poslije 15 odigranih kola nalazi na osmom mjestu sa 20 osvojenih bodova.