Auto Po─Źetna cijena 23.889 KM

Šesta generacija VW Pola stigla u BiH

Porsche BH, generalni uvoznik za Volkswagen vozila u BiH, predstavio je kompletno novo razvijenu generaciju Bestsellera ÔÇô Volkswagen Polo. Novi Polo ističe se jasnim, harizmatičnim dizajnom i nudi više mjesta za putnike i prtljag. Razvijen je na potpuno novoj MQB modularnoj platformi, zahvaljujući kojoj donosi i sva inovativna tehnološka rješenja, kao i veliki broj sistema podrške vozaču.

Novi je Polo nastao pod motom: “Mi budućnost pretvaramo u stvarnost” – ideja vodilja Volkswagenove tržišne strategije. Ona definiše progresivne parametre za svaki Volkswagen. Novi Polo prvi je model koji je nastao i uvodi se na bazi ove strategije.

Volkswagen sa novim modelom Polo predstavlja jedno od najsavremenijih vozila na svijetu – jedan od najvećih među mališanima. To se između ostalog odražava u brojnim sistemima podrške i komfornim sistemima koji su do sada bili rezervisani samo za klasu Golfa i Passata.

Već i osnovna verzija Polo “Trendline” serijski sadrži LED svjetla za dnevnu vožnju sa funkcijama Coming Home i Leaving Home, Bluetooth pripremu za telefon te sistem pračenja saobračja “Front Assist” sa City funkcijom kočenja u nuždi i sistemom prepoznavanja pješaka.

Tri verzije opreme čine osnovu nove konfiguracije Pola: “Trendline”, “Comfortline”, i atraktivni “Beats”, a nudi i niz drugih vrsta individualizirane opreme u vozilu.

Šesta generacija Pola u ponudi će imati sedam efikasnih benzinskih i dizelskih motora. U trenutku uvođenja na tržište moguće je naručiti dva trocilindrična benzinska motora s dvije najomiljenije razine snage u ovoj klasi: 1.0 MPI 55 kW / 75 KS i 1,0-litarski TSI snage 70 kW / 95 KS. Novi Polo sada je još šareniji i sa više mogućnosti za individualizaciju nizom novih boja, ukupno 14 vanjskih boja i 12 modela točkova.

Novi Volkswagen Polo u BiH starta s cijenom od 23.889 KM za osnovni model s Trendline paketom opreme i 1,0-litarskim motorom od 75 KS. Polo s istim motorom, ali bogatijim paketom opreme Comfortline dostupan je od 25.243 KM, dok je atraktivna Beats verzija sa snažnim audio sistemom dostupna od 27.733 KM.