Politika

Naša stranka: Mostar prijestolnica kulture po mjeri SDA BiH

Politička organizacija građana "Naša stranka" oglasila se priopćenjem za javnost u kojem je istaknuto kako predstavnici te stranke ostaju pri svom stavu te kako i dalje ne podržavaju gradonačelnika Mostara Ljubu Bešlića i njegovu kandidaturu Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine.

U priopćenju za javnost se navodi kako Naša stranka┬ájoš jednom poziva da se┬áobustavi kandidatura Mostara a ako se, pak, s njom nastavi, da se u radni tim vrati nagrađivani književnik i direktor Muzičkog centra “Pavarotti” Elvedin Nezirović.

U priopćenju je pojašnjeno kako je Naša stranka sredinom rujna┬áove godine odbila poziv gradonačelnika Mostara za stavljanje potpisa na njegovu kandidaturu Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine,┬á jer su predstavnici stranke stava da je vladajuća politička garnitura nesposobna za realizaciju bilo kakve ideje ili projekta koji ne bi podrazumijevao nepotizam, tajne pozive i dogovore, te mutne i zakulisne radnje koje su uvijek, kako se navodi,┬ásamo u interesu samoprozvanih gradskih vladara a nauštrb građana i građanki Mostara.

“Već u prvoj fazi kandidacijskog procesa, kod formiranja radnog tima od osam članova, zaduženog za popunjavanje aplikacije za kandidaturu Mostara za Europsku prijestolnicu kulture, pokazalo se da smo bili u pravu. Naime, nagrađivani književnik i direktor Muzičkog centra Pavarotti, Elvedin Nezirović, izbačen je iz spomenutog odbora jer njegovi stavovi i pisanje ne odgovaraju Stranci demokratske akcije BiH. U njihovim očima oni ga proskribiraju kao ‘nedovoljno dobrog Bošnjaka'”, navodi se u priopćenju.

Također, istaknuto je kako u┬áodboru za kandidaturu Mostara za Europsku prijestolnicu kulture ne smiju biti stranački ljudi kako je prvobitno i zamišljeno, te kako trebaju biti stručni ljudi.

“Izbacivanje Elvedin Nezirović iz odbora pokazuje kako Mostar s ovakvom vlašću, koja negira slobodu mišljenja i govora, prosto ne može biti kulturna prijestolnica ni Hercegovine”, zaključeno je u priopćenju za javnost Naše stranke.