Vremenska prognoza

U BiH jutros pretežno vedro

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama ima magle.

Temperature zraka u 08.00 sati: Drvar 0 stepeni, Bugojno i Livno 2, Sanski Most i Sarajevo 3,
Grude, Jajce i Srebrenica 4, Bihać, Banja Luka, Bjelašnica, Ivan-sedlo, Prijedor i Tuzla 5, Doboj, Stolac i Zenica 6, Bijeljina i Zvornik 7, Mostar i Trebinje 9, Gradačac 11 i Neum 14.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947Pa, za 2hPa je veći od normalnog i opada.

U centralnim i istočnim područjima Bosne danas prijepodne će┬ápo kotlinama biti dugotrajne magle. Od sredine dana naoblačenje sa sjevera će se proširiti na cijelu BiH. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana u Bosni kiša, na vrhovima planina i snijeg. Padavine neće biti obilne.

U Hercegovini padavine krajem dana uglavnom u sjevernim područjima, a u noći na subotu u ostalim dijelovima Hercegovine rijetko može pasti malo kiše. Vjetar prijepodne bit će slab južnog smjera. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever umjerene jačine, prolazno i sa jakim udarima. U noći na subotu u Hercegovini i jugozapadu Bosne jačanje bure. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu do 22 stepena. U mjestima sa dugotrajnom maglom bit će niža temperatura zraka.

U Sarajevu će danas prijepodne biti magla. Od sredine dana se očekuje naoblačenje. Kiša od večernjih sati prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E.F.